AOS POWERUV TECHNOLOGY

De ongeëvenaarde technologie van de AOS PowerUV vervijfvoudigt de werking van UV straling ten opzichte van gebruikelijke UV installaties (full flow UV-installaties). Deze prestatie van de gepatenteerde AOS PowerUV technologie berust op het doseren van een zeer lage concentratie waterstofperoxide in een UV-reactor. In dit unieke reactorontwerp stroomt het water roterend om de UV-lamp (swirlflow reactor). Ook is de binnenkant van de reactor gepolijst. Deze combinatie resulteert in een aanzienlijke water- en energiebesparing bij een minimaal elektriciteitsverbruik (slechts één lamp per installatie), zoals in de praktijk van bijna twintig jaar in tientallen zwembaden is bewezen.

Daarmee wordt een uitstekende water- én luchtkwaliteit verkregen: het gebonden chloor in het water én de trichlooramine in de lucht worden afgebroken tot een ongekend laag niveau.Daarnaast resulteert de combinatie van UV, peroxide en swirlflow in een uitzonderlijk effectieve afbraak van de altijd aanwezige overige ongezonde bijproducten in het zwemwater, en is er geen risico voor de vorming van ongezonde gechloreerde bijproducten zoals bij full flow UV-installaties. Kortom, er worden met een AOS PowerUV altijd ongeëvenaarde kwaliteitsprestaties geleverd met minimale energiekosten en lage onderhoudskosten.

AOS PowerUV installaties zijn leverbaar in twee uitvoeringen: met een lagedruk UV-lamp (PowerUV-LP) en met een middendruk UV-lamp (PowerUV-MP). Voor zwembaden met slechts één of twee filtercircuits zijn de PowerUV-LP installaties kostenefficiënt. Hier wordt op elk filtercircuit apart een PowerUV-LP installatie aangesloten. De PowerUV-MP installaties zijn kostenefficiënt voor grotere drukbezochte zwembaden met meerdere bassins en tot en met vier filtercircuits. Eén PowerUV-MP installatie wordt automatisch alternerend aangesloten op alle filtercircuits.

AOS POWERUV-LP

De AOS PowerUV-LP is uitgerust met één lagedruk UV lamp. Deze lamp koppelt een laag energieverbruik aan een lange levensduur:16000 uur. Met een Cleaning In Place (CIP) reiniging blijft de door de lamp afgegeven UV-straling volledig benut gedurende de levensduur; niet afgezwakt door eventuele kalkaanslag op de kwartsbuis.

De CIP-voorziening is leverbaar als:

  1. Geheel automatische CIP, met automatisch bediende kleppen en een doseerinstallatie voor het doseren en rondpompen van de cleaning solution (AOS PowerUV-LPA).
  2. CIP waarbij aansluiting op het cleaning solution vaatje en klepbediening voor het rondpompen handmatig geschiedt (AOS PowerUV-LPH).


AOS POWERUV-MP

De AOS PowerUV-MP maakt gebruik van een zeer krachtige middendruk UV-lamp. Deze lamp wordt gevoed met een tot 30% van de lampsterkte dimbare elektronische voeding, zodat de benodigde lampenergie kan worden afgesteld op de vervuiling van het individuele zwembad. Deze lamp heeft een levensduur van één jaar.

De aansluittijd van de reactor op ieder filtercircuit is vrij instelbaar. Na verstrijken van de aansluitingstijd worden de aansluitingen naar de reactor automatisch doorgeschakeld naar de bypass van het volgende filtercircuit via bijgeleverde pneumatische kleppen, gemonteerd in iedere bypass. Ook het waterdebiet door iedere reactor is instelbaar, en wordt gekozen op basis van badbelasting en grootte van de aangesloten bassins.

Als optie is een RVS kleppenframe leverbaar waarin alle kleppen zijn gemonteerd, onderling verbonden door RVS leidingen.